Volg ons

Informatie

Arnhem is samen met Amsterdam en Den Haag een van de grote steden waar dit volksfeest uitbundig gevierd wordt.

26 April / 18:00 - 00:00 27 April / 12:00 - 00:00

Op beide dagen mag men binnen doorgaan tot 04:00 uur.

De stad is onderverdeeld in evenementenpleinen die gratis toegankelijk zijn. Beat the Bridge is het enige feest met een entree waar kaarten voor gekocht moeten worden.

NIX18

Niet drinken onder de 18 geldt ook voor Koningsdag.

Jongeren tussen de 18 en 25 jaar kunnen op vertoon van hun legitimatiebewijs een stempel halen bij de stempelpost op het Stationsplein. De stempel is geldig in de hele binnenstad van Arnhem.
Neem je legitimatiebewijs mee.

 

Glasvrije zone

Het meenemen en achterlaten van glazen door bezoekers zorgt voor veel overlast. Daarom is een glasvrije zone ingesteld voor de binnenstad van Arnhem.

Neem geen glazen en flessen mee met eigen drank. De politie en gemeentelijke handhavers zien toe op de handhaving in de glasvrije zone.

Geen alcohol in supermarkten & cafetaria's

Geen alcohol in supermarkt tijdens Koningsnacht & Koningsdag.

Alleen de horeca mag alcohol schenken. Voor onder meer supermarkten en cafetaria’s in de binnenstad geldt een verkoopverbod vanaf woensdag 26 april 18:00 uur tot vrijdag 28 april 06:00 uur. Dit verbod is ingevoerd om de openbare orde te kunnen handhaven.

Geen fietsen plaatsen

Om de straten vrij te houden voor hulpdiensten mogen op de Korenmarkt en omgeving geen fietsen worden geplaatst.

Op 26 april a.s. vanaf 8.00 uur ‘s morgens worden fietsen op en rondom de Korenmarkt geruimd. Dit is noodzakelijk voor de doorstroom van bezoekers. Bekijk de locatie waar het fietsenstalverbod geldt. Op de tekstschermen staat aangekondigd dat verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd.

Tekstschermen en looproutes

In de binnenstad van Arnhem zie je tijdens Koningsdag aanwijzingen voor publiek op tekstschermen.

Hierop komen mededelingen voor het publiek zoals: ‘Korenmarkt te vol’ of ‘Geen ingang’. Ook staan er verwijzingen naar andere evenementen in de stad. Naast de tekstschermen staan regelaars op drukke punten in de stad om te wijzen op de gewenste looproutes.  Op 26 en 27 april hangen op alle kruispunten plattegronden van de stad.

Openbaar vervoer en parkeren

Om het feest leuk te beginnen en vooral leuk te eindigen wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te reizen.

Speciaal voor Koningsdag zijn de dienstregelingen aangepast.
Bekijk 9292.

Komt je met de auto naar Arnhem om Koningsdag te vieren? Houdt u dan rekening met wegwerkzaamheden in de zuidelijke binnenstad van Arnhem.

Kom je met de auto omdat je minder goed te been bent? Daarvoor zijn door de gemeente speciaal aangewezen parkeerplaatsen waar je kan parkeren.

Hotels in Arnhem

Blijf je liever overnachten in Arnhem?

 

www.hotelsarnhem.nl